Voorzitter in zonnetje gezet

Zaterdagavond vond de jaarlijkse feestavond plaats van vogelvereniging de Vogelvrienden. In de foyer van de Vossenkuil te Oud Vossemeer waren zevenendertig mensen aanwezig. Op de agenda stonden tapas en bingo. Ook waren er een aantal jubilarissen.

Voorzitter Ab Ketting opende de avond rond half zeven. De jarige Elze Potappel vierde haar twaalfde verjaardag en werd toegezongen door de aanwezigen. Daarna werden de jubilarissen benoemd. Jan Walhout die 40 lid is van de Vogelvrienden en Ger Knook die al 25 jaar lid is van de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers (NBvV). Beide heren waren niet aanwezig op de feestavond en zullen op een later tijdstip in het zonnetje worden gezet.

Voorzitter
Bestuurslid Rien Steijn bracht Ab Ketting naar voren, hij was namelijk ook 40 jaar lid van de Vogelvrienden. Rien vertelde iets over de geschiedenis van Ab’s betrokkenheid bij de vogelvereniging. In 1980 was Ab lid geworden van de Thoolse vogelvereniging ‘Vogelvreugd’ en speelde hij zijn eerste tentoonstellingen. Naast onderlinge tentoonstellingen speelde hij ook mee op Flakkee en Schouwen. Met het pontje bracht, bezocht en haalde hij dan de vogels.

40 jaar lid
In 1984 werd hij ook lid van de Vossemeerse vereniging. Hij zette zich al snel in bij de activiteiten van de vereniging en in 1993 werd hij verkozen in het bestuur, waar hij meerdere functies vervulde en zich heeft ingezet voor de groei van de vereniging. Inmiddels is Ab bijna 10 jaar voorzitter van De Vogelvrienden en ook 40 jaar lid van deze vereniging. „Ik wil hem namens onze vereniging feliciteren en ook bedanken voor alle inspanning die hij voor onze vereniging geleverd heeft”, sluit Rien af. Ab bedankte iedereen voor het vertrouwen in hem en beloofde zijn inzet voor De Vogelvrienden met alle plezier nog even voort te zetten.

Bondskruis
Ab zijn vader had ook vogeltjes. Als kind sliep hij in de achterste slaapkamer en werd vroeger wakker van het gefluit van die vogels. Toch heeft hem dit niet weerhouden zelf ook vogels te gaan houden. Door de jaren heen heeft hij verschillende vogels gehad, maar voornamelijk kanaries, die hij met veel zorg en liefde grootbrengt. Ab heeft al veel prijzen gewonnen, maar nog nooit het bondskruis. Om hem daarmee te helpen en voor zijn jarenlange inzet en toewijding krijgt hij een koppeltje diamantduiven. Ab reageert op zijn cadeau: “Ik had wel verwacht dat ze iets hadden bedacht, maar dit had ik niet zien aankomen. Ik heb altijd al eens duiven willen hebben; het zijn echt prachtige beestjes.”